Over ons

Wij zijn Richard, Chantal, Pascal en Angelique Frissen. Wij hebben sinds Januari 2014 samen een nieuw bedrijf in Margraten. Dit was voorheen Veldbrandhandel Frissen en Second-lifestyle.

In 2008 hebben wij Richard en Pascal het bedrijf van onze vader overgenomen, en in 2010 zijn wij in de Fremme begonnen met verkoop van o.a. veldbrandstenen, oude tegels en verschillende oude bouwmaterialen. Wij halen dit uit oude panden die gesloopt moeten worden, maken het schoon en verkopen het weer verder.

Wij Chantal en Angelique zijn zo'n 5 jaar geleden begonnen met het restylen van oude meubels om deze dan weer te verkopen. Dit begon als een hobby met een paar uurtjes per week, en groeide steeds verder uit met het gevolg dat we ook opdrachten kregen.

In augustus 2013 zijn we samen begonnen met de bouw van een eigen pand. Dit hebben wij gedaan in de landelijke stijl met het gebruik van ons eigen materialen die wij verkopen zoals de veldbrandsteen, oude vloertegels en verschillende oude bouwmaterialen en natuurlijk ingericht met gerestylede meubels maar ook met nieuwe meubels, lampen, krijtverf en leuke betaalbare woonaccessoires. 

Pascal

Pascal Frissen heeft samen met zijn broer Richard in 2008 het bedrijf van zijn vader overgenomen. Hoe dit precies tot stand is gekomen vertelt Pascal jullie graag!

“Ik heb omstreeks 7 jaar gewerkt voor een oliehandelaar in de omgeving, waarna ik samen met Richard in 2008 het bedrijf onder de naam Veldbrandhandel Frissen van onze ouders hebben overgenomen. Vanuit daar hebben wij het bedrijf verder uitgebouwd wat resulteerde in de aankoop van ons huidige terrein enkele jaren later. Ik heb van jongs af aan gezegd dat ik verder wilde met de handel in stenen. Dat is dan ook de hoofdmoot van de werkzaamheden binnen het bedrijf voor Richard en mij.

We verkopen natuurlijk de stijl die wij zelf het mooiste vind, dit is ook onze drijfveer en kracht. We staan als familiebedrijf met de kinderen gezamenlijk achter onze beslissingen en keuzes op het gebied van bouwen en wonen in de landelijke en industriële stijl.

Eén van mijn persoonlijke hoogtepunten is een kerk in Luik geweest. De kerk stond op het punt om in te storten en wij hebben het voor elkaar gekregen om binnen anderhalve dag de hele kerkvloer eruit te halen. Het proces daarna, het schoonmaken van de veldbrandstenen, dat is wat ik nog steeds het liefste doe.”

Angelique

Samen met Pascal Frissen woont Angelique Frissen in het prachtige Margraten met drie mooie kinderen. Al van jongs af aan is Angelique geïnspireerd door oude items. De droom was er om een brocante winkel op te starten en deze passie is nooit verloren gegaan. Angelique vertelt jullie graag meer over haar passie, de winkel en blikt terug op het ontstaan van Frissen Rustiek.

“Een meubel kan mij niet stoer genoeg zijn. Als meubels vaak flink beschadigd zijn dan kan ik materialen hergebruiken om deze oude items op te knappen. Het opknappen van meubels doe ik het liefst alleen als het meubel door verkeerde beslissingen is bewerkt, maar ik laat deze liever in de originele staat. Als ik terug denk aan vroeger dan vond ik het altijd heerlijk om naar mijn oma te luisteren waar verschillende items vandaan kwamen en de historie hiervan. Nog steeds heb ik dit met oude gebouwen, ik kan er uren naar kijken en luisteren naar verhalen over het ontstaan van een gebouw. Dat zal ook verklaren dat geschiedenis mijn favoriete les op school was.

In 2008 heeft Pascal samen met zijn broer Richard de zaak van hun vader overgenomen. Mijn passie was om aan huis een winkel te beginnen om oude meubels op te knappen. Deze meubels kocht ik op, daar legde ik vervolgens mijn hand aan en daarna verkocht ik deze meubelen door. Mijn schoonvader tipte mij in 2009 over een boer welke zijn meubels weg deed en of ik daar interesse in had. Ook mijn schoonzus Chantal, de vrouw van Richard, had interesse hierin. Samen zijn we op een regenachtige maandag afgereden naar deze boer en hebben een hele bus en aanhangwagen volgeladen. We hebben samen een bedrag bij elkaar gelegd en zijn begonnen in de garage van onze schoonouders met het opknappen van deze meubels. De aanvragen kwamen langzamerhand binnendruppelen en dit was het begin van toentertijd Second Lifestyle.

De stap om verder samen te gaan met de mannen hebben we besloten in 2013. De namen van onze bedrijven Veldbrandhandel Frissen en Second Lifestyle hebben zich zo gevormd tot ons huidige bedrijf, Frissen Rustiek. De bouwplannen waren al snel gestart en er is hier uiteraard gebruikt gemaakt van allemaal eigen oude bouwmaterialen. In maart 2014 was het zover, de opening van onze winkel. Dit was als ik terugkijk wel echt mijn hoogtepunt. Hier had ik al zo lang over gedroomd en naar uitgekeken! Niet de droom van mijn winkel aan huis, maar achteraf is deze keuze ook beter geweest. Dit geeft meer rust en afschakeling als we van het werk naar huis rijden.

Wat doe ik nou precies binnen ons bedrijf? Mijn werkzaamheden zijn eigenlijk heel divers. Samen met Chantal zorg ik voor de inrichting van de winkel, de verkoop en gaan we gezellig op pad voor de inkoop. Daarnaast bieden wij ook advies aan huis en zijn wij altijd druk met het maken van 3D tekeningen. Ons aanbod is eigenlijk ook zo divers als de werkzaamheden. Onze focus ligt op de landelijke stijl van oude bouwmaterialen in combinatie met het stoere van industriële invloeden. Dit zie je terug in onze meubels en alle accessoires.

Het voordeel voor onze klanten? Je hoeft in principe nergens anders heen. Op het gebied van stenen, verf, gordijnen, meubels en noem het maar op, je vindt het bij ons in de winkel. Wij willen heel graag mensen ondersteunen die bezig zijn met de aanschaf, bouw of verbouwing van een woning. Ben je op zoek naar een nieuwe inrichting of wil je een hoekje anders vormgeven? Wij denken graag met je mee. “

Richard

Richard Frissen is net zoals zijn broer Pascal woonachtig in Margraten. Van 1990 tot 2008 is hij werkzaam geweest binnen het transport en de oliehandel tot vervolgens de overname van het bedrijf van zijn ouders op de planning stond. Richard neemt je kort mee in zijn beleving ten opzichte van de ‘eerste stenen’ van het bedrijf Frissen Rustiek.

“Waar houd ik me mee bezig binnen ons bedrijf? Dat is voornamelijk het recupereren van oude bouwmaterialen en daarnaast het adviseren van onze klanten. Bij de afbraak van panden gaan Pascal en ik op zoek naar mooie bouwmaterialen, zoals blauwe hardsteen, veldbrandstenen en oude metselstenen. Deze stenen worden zorgvuldig schoongemaakt en in grotere aantallen verkocht. De afwisseling en veelzijdigheid in mijn werk vind ik zeer prettig en daar ben ik dagelijks nog blij mee.

Mijn toekomstplannen? Ik hoop dat we samen nog veel mooie projecten in de toekomst mogen realiseren. Iedereen heeft zijn eigen kracht binnen het bedrijf en we hebben de afgelopen jaren toch iets moois kunnen neerzetten. Het doet mij dan ook deugd om te zien dat onze kinderen met plezier meehelpen binnen het bedrijf. Het doel is om dit natuurlijk zo goed mogelijk voort te zetten en onze klanten een mooi interieur te bieden en een advies op maat te geven. Wij kijken naar het totaalplaatje en bieden goede begeleiding. Aan de hand van een persoonlijk gesprek stellen wij een passend interieur advies samen. Het interieur van de droom van onze klant, dat is het doel waar we ons dagelijks voor inzetten.”

Chantal

Chantal Frissen vertelt vandaag als vierde en laatste van de familie Frissen haar verhaal. Chantal heeft na 23 jaar in de zorg gewerkt te hebben een behoorlijke switch gemaakt om in het bedrijf te stappen. Haar passie is wel altijd aanwezig geweest en komt nu tot uiting: bezig zijn met interieur en letterlijk alles waar daar bij hoort. Lees het verhaal van Chantal hieronder verder!

“Op 8 maart 2014 zijn we officieel geopend met ons bedrijf. Samen met mijn schoonzus Angelique waren we al enkele jaren actief op het gebied van het opknappen van hobby meubels binnen ons bedrijfje Second Lifestyle. We hebben die periode veel op markten gestaan om onze opgeknapte meubels te verkopen. Beiden hadden we toen al de grootste dromen over onze eigen winkel. Op het moment dat we onze ideeën hadden uitgesproken bij de mannen hebben we vrij snel de knoop doorgehakt. We gaan van onze droom werkelijkheid maken!

Enkele jaren later sta ik met beide benen in dit bedrijf en houd ik mij met Angelique bezig met de inkoop van ons assortiment op beurzen en het maken van interieurplannen. Ook het interieur in onze eigen winkel komt daarbij kijken en daar werken we samen met veel plezier aan. Het aanbod voor onze doelgroep willen we interessant blijven houden en we houden hierbij rekening met woonaccessoires, verlichting, oude bouwmaterialen, verf, gordijnen, servies, noem het maar op. Er komt veel bij kijken.

Welke klanten wij ontvangen? Dat is heel verschillend! Van jong tot oud komt onze winkel gezellig binnenwandelen, op zoek naar een cadeautje of gericht met een vraag over een meubelstuk. Daarnaast geven we graag kleuradvies in onze winkel, maar ook vrijblijvend thuis bij de klant. Ik wil zoveel mogelijk van een huis een gezellig thuis maken, of het nu gaat om het toevoegen van een kussen of de complete inrichting. De klant moet met een tevreden gevoel geholpen zijn, dat is altijd het belangrijkste.

Eén van de mooie momenten van Frissen Rustiek was onze allereerste kerstshow. In onze winkel hebben we samen met verschillende ondernemers deze show georganiseerd. Het was een zeer geslaagde dag en overtrof al onze verwachtingen. De kerstperiode is dan ook altijd een hele drukke, maar zeer waardevolle tijd voor ons bedrijf. De warme, persoonlijke sfeer en tevreden klanten, dat is waar we het voor doen.”
×